onsdag 16 november 2016

Så skapar ni unika företagsrum - 5 tips !

Att investera i ert företags lokaler kan få många positiva effekter om det görs på rätt sätt. Genom inredningen kan ni stärka er identitet och visa vem ni är, vilket hjälper er att dra till er rätt anställda och rätt kunder. Det kan även bli ett kommunikationsmedel internt för att hjälpa till att skapa den rätta känslan varje dag och en massa ”må bra”. Vilket i förlängningen leder till ökad lönsamhet! Här kommer några tips att ha i åtanke för att skapa enkla, hållbara, vackra och unika företagsrum:

  • Börja i rätt ände! Fråga er själva: Vad vill vi uppnå? Vad är syftet? Vad vill vi uttrycka? Genom att utgå från er själva, snarare än trender, skapar ni hållbarhet. Så börja alltid med att kartlägga och utgå ifrån era verkliga behov, er identitet, era värderingar och er vision.
  • Tänk enkelhet & tydlighet! Håll basen i inredning enkel så att er essens, era produkter och era tjänster kan framträda och ert budskap blir tydligt. Samla ihop ”plotter” på ett eller några få ställen så att det blir ett lugnt och harmoniskt intryck. 
  • Tänk ett steg längre! Skapa hållbarhet genom att bygga in flexibilitet i inredningen på så sätt att verksamheten kan utvecklas. Era behov kommer med all säkerhet att förändras. Vad kan bli ert nästa steg? 
  • Prioritera rätt! Håll hellre basen enkel och lägg krut på detaljerna. En lampa eller stol som du älskar och blir glad av varje gång du kommer in i rummet kan vara värd att prioriteras. Här gäller det att vara kreativ. Är budgeten begränsad kan kanske skrivborden bestå av en träskiva på enkla ben till förmån för riktigt bra lampor med högt andrahandsvärde. 
  • Utrymmesanpassad inredning är snyggt, effektivt och inte nödvändigtvis dyrare! Allt beror på vilken utformning och vilka material som används. Med skräddarsydd inredning skapas något unikt, ni får ut maximal funktion och gör det möjligt att förändra och leka med rummens volymer och uttryck.


Vilken känsla vill ni skapa? Välj material, färg och uttryck utifrån det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar